Narconon

Pitkävaikutteista huumevieroitushoitoa.

Pitkävaikutteista huumevieroitushoitoa

Sisältö:
Riippuvuuden syyt
Riippuvuuden elinkaari
Riippuvuuden biokemialliset näkökohdat
Riippuvuuden lopettaminen

Riippuvuuden biokemialliset näkökohdat

Kun ihminen juo tai käyttää huumeita, aikaa myöten keho ei kykene enää poistamaan niitä täysin. Huumeet ja alkoholi pilkotaan osiin maksassa. Nämä aineenvaihduntatuotteet (aineet, joihin keho muuntaa huumeet ja alkoholin) juuttuvat rasvakudoksiin, vaikka ne poistetaan nopeasti verestä. On useita eri tyyppisiä kudoksia, joiden rasvapitoisuus on suuri, ja niillä on yksi yhteinen piirre — ja samalla yhteinen ongelma, joka on ratkaistava — se, että nämä huumeiden jäämät jäävät sinne vuosikausiksi. Rasvapitoiset kudokset kehossamme hajoavat hyvin hitaasti. Kun ne hajoavat, sinne varastoituneet huumejäämät vapautuvat veren joukkoon ja aktivoivat uudelleen samat aivokeskukset kuin silloin, kun henkilö alunperin otti huumetta. Entinen narkomaani kokee nyt huumeiden uudelleenaktivoinnin (tai "takauman") ja tarpeen saada huumetta. Tämä on yleistä kuukausien ajan sen jälkeen kuin narkomaani on lopettanut huumeidenkäytön ja se voi jatkua vielä vuosia tai jopa vuosikymmeniä.


Lopettamisen, vierotusoireiden, huumeiden himoamisen ja lankeamisen kiertokulku

Kun narkomaani yrittää lopettaa, ne aivosolut, jotka ovat tottuneet suuriin määriin näitä huumeiden aineenvaihduntatuotteita, jotutuvat nyt tulemaan toimeen paljon pienemmillä määrillä. Vieläpä kun vieroitusoireet vähenevät, aivot "vaativat" narkomaania antamaan niille lisää huumetta. Tätä sanotaan huumeen himoamiseksi. himoaminen on äärimmäisen voimakas halu ja voi saada henkilön luomaan kaikenlaisia "syitä", joiden vuoksi heidän on pakko alkaa uudestaan käyttää huumeita tai alkoholia.

Hän on nyt ansassa, loppumattomassa lopettamisen yrittämisen, himoamisen, lankeamisen ja vieroitusoireiden pelon kiertokulussa.

Lopulta aivosolut tottuvat alentuneisiin huumeiden aineenvaihduntatuotteiden määriin. Mutta kun varastoituneita huumeiden tai alkoholin aineenvaihduntatuotteita vapautuu rasvakudoksista verenkiertoon vuosikausia, himoaminen ja lankeaminen pysyvät jatkuvina huolenaiheina.

Jos tätä ei käsitellä, aineenvaihduntatuotteiden jopa mikroskooppisen pienet jäämät voivat saada aivot reagoimaan aivan kuin narkomaani olisi todella ottanut huumetta ja siten himoaminen ja lankeaminen lähtevät käyntiin jopa vuosia kestäneen raittiuden jälkeen.

image003.jpg

Narkomaanit eivät voi lopettaa huumeiden käyttöä kahdesta syystä. Nämä ovat:

1. Henkiset ja fyysiset himoamiset, jotka aiheutuvat kehoon varastoituneista huumejäämistä.
2. Biokemiallinen persoonallisuus, jonka huumeet ovat aikaansaaneet sekä elämäntapa, jonka henkilö omaksuu saadakseen niitä.

Kun näitä ilmentymiä ei käsitellä, ne tulevat kummittelemaan henkilössä vielä vuosikausia senkin jälkeen kun hän on raitistunut. Hoitamattomana tämä tulee laukaisemaan lankeamisen. Nämä käsittelemättömät oireet, olivatpa ne sitten alkuperältään fyysisiä tai psyykkisiä, luovat alitajuisen stressin, josta narkomaani ei pääse kokonaan eroon. Narkomaani voi "sanoa ei huumeille" tuhansia kertoja, mutta hänen täytyy sanoa "kyllä" vain yhden kerran, jotta huumeriippuvuuden kiertokulku alkaa jälleen.

Seuraavaksi: Huumeriippuvuuden lopettaminen Narcononin tapaan
Siirry: 1 | 2 | 3 | 4