Narconon

Pitkävaikutteista huumevieroitushoitoa.

Pitkävaikutteista huumevieroitushoitoa

Menestystarinoita Narcononista

Huumeriippuvuus loppuu joka päivä keskuksissamme. Alla ohjelmastamme kertoo ainoa lähde, jolla on merkitystä — OPISKELIJAMME


Suomalaisia Narconon Huddingessa

"Tässä eräänä päivänä sanoivat TV:ssä, ettei väärinkäyttöä (huumeiden) voi parantaa. Tiedän, että sen voi ja siksi haluan tuoda esiin nämä rivit.

Aloin huumeiden käytön sen jälkeen, kun minun painijaurani sai äkillisen lopun. Eräs vamma esti minua tekemästä sitä, mitä eniten rakastin. Kun olin saanut väärinkäytön käyntiin, meni kaikki nopeasti alaspäin ja olin menossa täydelliseen tuhoon huumeiden takia. Ehkä minun voittajanvaistoni teki sen, että en antanut periksi vaan etsin apua. Olin kuullut, ettei väärinkäyttöä voinut parantaa ja että parhaimmillaan saattoi kyetä elämään kurjuudessa, vaikkakin selvänä. Niin tulin yhteyteen Narcononin kanssa. Heidän asenteensa ei ollut lainkaan sellainen. He panivat toimeksi hoitaakseen koko asian ja siksi otin avun vastaan heiltä.

Tavoitteeni oli, että pääsisin eroon huumeista, mutta tapahtui jotain vielä enemmän. Tuskin tunnen itseäni tänään. Se mitä sain, ylitti kaikki odotukseni. Narcononin ohjelma käsitteli kaikki ongelmani, mitä minulla oli tullessani ja vielä enemmänkin sen lisäksi. Täällä voin paremmin jo toisena päivänä vieroituksessa kuin seitsemän kuukauden jälkeen avohoidossa.

Narcononin ohjelma on niin suuri, ettei siihen löydy sanoja. En ole koskaan ollut näin onnellinen. Minun tilani on nyt mahdollisesti jotain vierasta. En ole koskaan aikaisemmin voinut näin hyvin.

Halusin vain sanoa tämän, että te, jotka istutte vielä kurjuudessa, ettekä anna periksi, ja te, jotka olette omaisia, teidän tulee tietää, että apua on saatavissa. Se ei olekaan parantumatonta."

-Jan-Erik Liuski
Narconon-ohjelman suorittanut

"Parasta, mitä meidän perheessä on tapahtunut, on se, että Jan-Erik itse päätti monen vuoden huumeiden väärinkäytön jälkeen etsiä itse apua. Me olemme myös erittäin kiitollisia, että hän etsi avun Huddingen Narcononista siksi, että se osoittautui juuri oikeaksi menetelmäksi.

Me vanhempina olemme havainneet, kuinka Jan-Erik on kuukausi kuukauden jälkeen muuttanut käyttäytymistään meitä kohtaan ja alkanut nähdä tulevaisuutensa myönteisesti. Minä äitinä tunsin suurta iloa, kun Jan-Erik kahden kuukauden hoidon jälkeen ensimmäistä kertaa moneen vuoteen "vislaili" omalla erikoisella tavallaan, mikä oli merkki siitä, että hän voi hyvin.

Niinikään Jan-Erik on oppinut puhumaan ihmisten kanssa niin hienolla tavalla. Hän kuuntelee mitä sanotaan. Hän on tullut itsenäisemmäksi, ei etsi meitä käsiinsä niin usein ja pilke hänen silmissään on niin kirkas ja tasapainoinen. Tärkeintä kaikessa on se, että Jan-Erik on alkanut suunnittelemaan tulevaisuuttaan, näkemään elämän tarkoituksen ja sen, että on mahdollista elää ilman huumeita.

Toivomme, että Jan-Erik jaksaa jatkaa elämäänsä samalla myönteisellä tavalla, niin kuin hän tänä päivänä tekee. Jatkaa myös ilman huumeita, kun elämä näyttää synkältä. Meillä kaikilla kun on raskaat hetkemme.

Me uskomme Jan-Erikiin. Hän on liian hieno ja lempeä poika heittääkseen elämänsä pois.

Kiitos Jan-Erik — Kiitos Narconon, joka on auttanut hänet pois tuosta kauheasta elämästä. Tähän selkeyteen, jossa hän elää tänä päivänä.

Ilman Jan-Erikin omaa tahtoa ja Narcononia hän ei olisi selviytynyt niin pitkälle, kuin hän on selvinnyt.

Olemme erittäin ylpeitä tänään, että hän on olemassa.

Toivomme, että tämä voi innoittaa muita vanhempia samassa tilanteessa.

Terveiset Jan-Erikin isältä ja äidiltä."

-Laila ja Rainer Liuski


Muualta maailmassa

"Hei. Minun nimeni on Tom. Kolme vuotta sitten tulin Narcononiin mukanani vain pieni toivon pilkahdus. Oltuani kahdenkymmenen vuoden ajan riippuvainen heroiinista ja metadonista, haettuani apua useita kertoja, aina turhaan, huumeista vapaan ihmisen onni tuntui yhtä todennäköiseltä kuin päävoiton saaminen lotossa. Vaikka kaikki näyttikin olevan lopussa, en pystynyt hyväksymään itselleni tarjolla olevia vaihtoehtoja, kuolemaa ja vankilaa. En kokeilematta ensin kaikkia mahdollisia ratkaisuja. Jotenkin sittenkin pidin elossa ajatusta huumeettomasta olemassaolosta. Onnellisuudella oli hintansa ja saapuessani Narcononiin päätin, jos pystyin, jos se olisi mahdollista, niin yrittäisin todellakin, ihan aidosti. Sitten tavattuani rakastavan, huolehtivaisen ja tehtävälleen omistautuneen henkilökunnan, minun päätöksestäni tuli "Minä pystyn" ja "Minä teen sen". Ja totta tosiaan, nyt kolme kuukautta myöhemmin olen vapaa huumeista ja elämäni on omassa kontrollissani ensimmäistä kertaa koko aikuiselämäni aikana. Viiden viikon päästä täytän 38 vuotta ja minulla on edessänin tulevaisuus onnellisena ja huumeettomana yhteiskunnan jäsenenä. Siitä mikä näytti mahdottomalta, tuli todellisuutta. Päämääräni ihmisenä on löytynyt. Tänään voin ottaa vastuun menneisyydestäni, en enää pelkää tulevaisuutta ja haluan auttaa muita ihmisiä.

  Narcononissa vietetty aika on ollut suoraan sanoen hengen pelastus. Narcononin ohjelma ja henkilöt, jotka sitä toimittavat; sellaiset sanat kuin ihmeellinen, uskomaton ja vaikuttava eivät alkuunkaan tee heille oikeutta.

  Narconon-ohjelma toimii ja jokainen, joka tunnistaa sen uhan, jonka huumeet aiheuttavat yhteiskunnallemme ja koko maapallolle, täytyy tukea Narcononin ja sen henkilökunnan pyrkimyksiä — he toimittavat."

Kunnioittavasti,
Tom P.
Narconon-ohjelman suorittanut
"Haluan kiittää henkilökuntaa täällä Narcononissa siitä, että he auttoivat minua ja uskoivat minuun. Kaikki olivat suureksi avuksi. Henkilökunta piti minut aina valppaana ja auttoi minua taistelemaan, taistelemaan ja taistelemaan, kunnes joskus minusta tuntui, etten pystynyt enää taistelemaan yhtään (olin väärässä). Minun on vaikeaa ajatella sitä mistä tulin, sinun täytyy elää se, jotta ymmärtäisit. En tiedä minne tulen menemään elämässä, mutta tiedän että en mene takaisin sinne missä olin. Se on nyt takana. Olen tullut liian kauas mennäkseni takaisin ja sitä paitsi minä pidän, tai pitäisikö sanoa minä rakastan huumeetonta elämää!!"

Owen M.
Narconon-ohjelman suorittanut
"Ryyppäsin rajusti ja käytin runsaasti kokaiinia, mutta kun pystyin "toimimaan" ei minulla mielestäni ollut ongelmaa. Tuona aikana olin henkisesti ja emotionaalisesti kuollut. En pystynyt enää tuntemaan mitään, ja jopa silloin kun todella halusin kokea jotain tunteita, en enää pystynyt reagoimaan tilanteisiin oikealla tavalla. Olin tekemässä kuolemaa.

Kehoni oli nopeasti rappeutumassa ja olin usein sairas. Huumeet ja alkoholi olivat tappamassa minua. Minä näet halusin kuolla, hienoin tapa olla käsittelmättä mitään, on kuolla ja se on narkomaanin äärimmäinen unelma, mutta jokin veti minua kuitenkin takaisin. Kun päädyin tajuttomuuskohtauksen jälkeen sairaalaan, lopetin käytön kahdeksaksi kuukaudeksi, menin läpi todellisen puhtaan helvetin, jonka muodosti noin kuukauden kestäneet vieroitusoireet. Sen jälkeenkin himosin edelleen huumeita ja alkoholia. Se oli hulluutta. En pystynyt lopettamaan niiden ajattelemista tai niistä haaveilemista.

Kävin AA:n kokouksissa tänä aikana ja sitten rupesin juomaan kokousten jälkeen. Sitten jatkoin huumeisin, pääasiassa aloin käyttää kokaiinia. Sponsorini sanoi minulle kerran: "On ihan OK, josset ole vielä valmis lopettamaan, joten jos sinun on juotava, niin juo. Ja sitten kun olet valmis lopettamaan niin sinä tiedät sen. Sinun on ehkä vain mentävä vielä syvemmälle, ennenkuin pystyt tekemään lopettamispäätöksen." Minusta tuo oli pelkkää roskaa, koska halusin lopettaa joka päivä, mutta en pystynyt

Menin kiropraktikkoseminaariin ja he puhuivat Narcononista. Otin Kirstie Alleyn kuvalla varustetun esitteen ja soitin. Pyysin informaatiota ja sitten unohdin koko jutun, siihen itsenäisyyspäivän viikonloppuun asti. Juhlin heinäkuun 2. päivästä heinäkuun 5. päivän aamuun ja silloin tajusin, että minulla oli todellinen ongelma. Soitin Narcononiin ja olin siellä 72 tuntia myöhemmin.

Odotin innolla saunaa, koska halusin kaikki alkoholin ja huumeiden jäämät pois kehostani. Halusin tuntea itseni puhtaaksi jälleen, sen sijaan, että olisin koko ajan sairas. Menin saunaan silmät sumussa, voiden koko ajan pahoin ja voimat täysin lopussa. Tulin ulos uudestisyntyneenä. Minusta tuntui siltä, etten voisi tuntea oloani paremmaksi, olin väärässä... elämäntaito-kurssit täällä Narcononissa tekevät todella mahdolliseksi ottaa omaan kontrolliin elämä, toiminnot ja ympäristö. Teet päätöksiä itse, ilman että sinut täytyy oikeuttaa yhtään mitään."

Kiitokset elämästä, Narconon
Cathy D
Narconon-ohjelman suorittanut
"Kun nautin alkoholia ensimmäisen kerran, 7-vuotiaana, pakenin ympäristöä, joka väärinkäytti minua fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti, mutta samalla menetin oman itseni. Kun tulin Narcononiin, minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, kuka olin. Löysin itseni täältä ja se on ihmeellinen lahja. Autan nyt muita ihmisiä pääsemään ulos aineiden väärikäytön sumusta, hämärästä ja tuhosta. Ihmisten ei tarvitse joutua hukkaan itsensä tai toisten kannalta. Todellisuudessa ei ole olemassa mitään pakoa todellisuudesta. Jokainen voi saavuttaa sen, mitä minulla on nyt. Jokainen voi saada itsensä takaisin. Sen sijaan, että olisi pelkkänä sivustaseuraajana katsomassa, kun kaikki pyöri ympärillä, hän voi tehdä elämäänsä tarvittavat muutokset, hän voi itse aiheuttaa tarvittavat muutokset, jotta hänen elämästään tulee parempaa, tulemalla Narcononiin.

Jos sinulla tai läheiselläsi on huume- tai alkoholiongelma, soita meille. Narconon voi pelastaa elämän ja antaa henkilölle uuden tietoisuuden itsestään."

Andrew C.
Narconon-ohjelman suorittanut

"Haluan henkilökohtaisesti kiittää teitä siitä, että sallitte minun vierailla Narcononissa saamassa tietoa menetelmistänne ja tavata poikaani Josephia, joka oli opiskelijana (Joseph suoritti Narconon-ohjelman loppuun asti). Kiitos Teidän, hän juhli yhdeksättä selvää kuukauttaan 25. huhtikuuta, mistä olemme kaikki kiitollisia.

Tutustuin ammatillisesta mielenkiinnosta ohjelman yhdeksään kohtaan, nimittäin: lääkkeettömään vieroitukseen, kommunikaatioon, uuden elämän myrkynpoisto-ohjelmaan, oppimisen parantamiseen, kommunikaatio ja aistimukset, elämän ylä- ja alamäet, henkilökohtaiset arvot ja integriteetti, elämäntilojen muuttaminen ja Narconon tie onneen. Me käymme läpi samoja asioita, mutta meillä ei ole niitä erinomaisia kirjoja, joita te käytätte.

Nelipäiväisen vierailuni aikana kehitin ammattipätevyyttäni huumeriippuvaisten avohoidon terapeuttina, keskustelemalla opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa. Pystyin näkemään sen mitä kaikkea tehokas ja keskittynyt ohjelma, jollainen teillä Narcononissa on, voi saada aikaan autettaessa ihmisiä tekemään muutosta. Opiskelijoidenne motivaatiotaso teki minuun syvän vaikutuksen, ja käytän mielelläni nimitystä "opiskelija", koska se korostaa sitä, mitä varten he ovat siellä, nimittäin oppiakseen uuden tavan elää.

Nähtyäni työnne tulokset ja keskusteltuani henkilökuntanne kanssa minusta tuntuu, että teillä olisi paljon opetettavaa huumekuntoutuksen alalle yleensä ja Araphoe-talolle erityisesti. Tämä oli antoisa käynti sekä minulle henkilökohtaisesti että myös ammatillisesti arvokas tietosisällöltään, mistä kaikesta olen kiitollinen."

-H.J
Avohoidon terapeutti
Araphoe House
"Haluaisin laittaa hieman paperille tämänhetkisiä tunteitani siitä, mitä olen käynyt läpi, ja mitä olen läpikäymässä. Minusta tuntuu hieman hämmentävältä, koska olen juuri käynyt läpi muodonmuutoksen alemman tasoisesta kädellisestä yli-ihmiseksi. Tämä muutos on ollut tuskallinen ja olen joutunut luopumaan kaikista niistä asioista, joihin olen tottunut 30-vuotisen riippuvuuteni aikana. Olen nyt ensimmäistä kertaa todella puhdas ja vapaa huumeista. Jotain, mitä en ole ollut viimeisten 30 vuoden aikana. Minulta on viety kaikki minun tekosyyni. Olen nyt kyvykäs vastaanottamaan ja toteuttamaan uusia tapoja elää hyvää ja menestyksekästä elämää. Olen taas yksi meistä.
Kiitokset Narcononin henkilökunnalle. "

Lauren K
Narconon-ohjelman suorittanut
"Olen Narcononille ja kaikelle sille, mitä se edustaa, velkaa koko elämäni. Kun saavuin sinne, elämäni oli syöksykierteessä ja oli ollut siellä viimeiset 18 vuotta. En tiennyt, miten elämää eletään. En tiennyt, miten ollaan onnellinen. Tiesin vain, että halusin.

Sauna oli parasta minulle. Ilman puhdistusta olin edelleen vain lopettanut narkkis. Terveyteni on nyt palannut, ja kehoni elää jälleen. Elämä omassa kontrollissani, on elämää.

Ylä- ja alamäet -kurssi opetti minulle, miksi minulla oli äkillisiä mielialan heilahteluja, ja miten niitä voi ehkäistä ennakolta.

Henkilökohtaiset arvot ja integriteetti -kurssi toi minun todellisen itseni esiin ja vahvisti itsekunnioitustani.

Tiloja elämässä -kurssi opetti minulle sen, miten käsitellä mikä tahansa tilanne, joka minulla on tai joka minulla tulee olemaan elämässä.

Tie onneen -kurssi on juuri se mitä nimikin sanoo, ja jos sovellat näitä arvoja elämääsi, tulet kukoistamaan ja menestymään ja niin tulevat myös ympärilläsi olevat.

Narconon on todellinen ihme, mutta se on ihme, joka voidaan selittää. Tulen selittämään sitä monille muille tulevaisuudessa. Narcononin avulla minulla on siihen tarvittavaa uskallusta, voimaa ja onnellisuutta.

Kiitän henkilökohtaisesti Narcononin henkilökuntaa. Kiitän kaikesta tuesta ja ymmärryksestä ja arvostan kovasti kaikkea sitä mitä se on minulle opettanut.
Kiitos Narconon."

Connie T
Narconon-ohjelman suorittanut
Minulla on ollut voittoja tällä ohjelmalla aivan alusta asti. Olen tullut koko ajan paremmaksi ja minulla on ollut poikkeuksellista henkilökohtaista kehitystä joka suuntaan. Olen erittäin onnellinen kehityksestäni. Odotan innolla elämääni Narcononin jälkeen. Tästä tulee fantastista. Miksei kukaan kertonut minulle tästä paikasta aikaisemmin! Minä kyllä tulen välittämään tietoa eteenpäin! "

Larry R.
Narcononin suorittanut
Tulin tänne kahdeksan kuukautta sitten ja olin käyttänyt huumeita yli kymmenen vuotta. Tämä oli minun ja perheeni viimeinen toivo. Mutta minä löysin täältä vastauksen tuhlattuun ja toivottomaan huumattuna olemiseen. Löysin menetelmän, joka todella toimii. Mutta sitäkin enemmän, löysin ihmisiä, jotka uskovat, että kaltaisiani narkomaaneja voidaan auttaa ja heistä voi tulla taas todellisia, luovia ja tuottavia kansalaisia. Sain myös tietää, että maailmassa on muitakin, jotka uskovat samaan, ihmisiä jotka myötävaikuttivat sekä rahallisesti että uskomalla minunkaltaisiini ihmisiin.

Saatuani ohjelman valmiiksi, työskentelin jonkin aikaa kirjapainossa, jossa pääsin tekemään työtä graafisten töiden osastolla ja tekemään sitä, mitä eniten rakastan elämässä — taidetta. Tapasin myös suurenmoisen naisen, jonka kanssa tulen viettämään loppuelämäni. Haluan jotenkin ilmaista kiitokseni ja kiitollisuuteni tavalla, jonka osaan parhaiten, taiteeni avulla. Olen tehnyt Print shop -kirjapainon kanssa Narcononille erityisen kuvateoksen. Tätä pientä lahjaa ei voi koskaan rinnastaa siihen mitä Narconon on tehnyt minulle ja toisille, mutta ehkäpä se voi palvella muistutuksena Narcononille, kun he päivittäin luovat UUTTA ELÄMÄÄ itseni kaltaisille todellisille ihmisille. Ennenkaikkea toivon, että aina kun joku katsoo sitä, hän tietää kuinka minä ja perheeni arvostavat Narcononia. "

Kiittäen,
Doug B.
Narconon-ohjelman suorittanut